Uusi palvelu kokoaa yhteen erilaiset EU-rahoitusmahdollisuudet

EUrahoitusneuvonta

EU-rahoituksesta kiinnostuneille tahoille on avattu kansallinen neuvontapalvelu. EU-rahoitusneuvontapalvelu kokoaa yhteen tietoa Euroopan unionin avustuksista, lainoista, takauksista, pääomasijoituksista, tuista ja julkisista hankinnoista, sekä ohjaa ja neuvoo niiden käytössä.  

Neuvontapalvelu on tarkoitettu erilaisille kohderyhmille, mukaan lukien julkiset hankkijat.
-  Julkiset hankkijat saavat palvelusta ajankohtaista tietoa ja hankekohtaista ohjausta liittyen erilaisiin EU-rahoitusmahdollisuuksiin, kertoo KEINO-osaamiskeskuksen asiantuntija Anna Sahiluoma Motiva Oy:stä.   

Sivuston sisältö tuotetaan yhteistyössä rahoitusohjelmien ja -välineiden suomalaisten vastuutahojen kanssa ja palvelu toimii verkostomaisesti EU-rahoituksesta vastaavien tahojen kanssa. Sivuston kehitystyö on vielä kesken, mutta lähiviikkoina on luvassa muun muassa julkisille hankkijoille suunnattua tietoa liittyen erilaisiin rahoitusmahdollisuuksiin.

KEINO viestii innovatiivisiin hankintoihin liittyvistä rahoituksista

Innovatiivisiin julkisiin hankintoihin liittyviä rahoitusmahdollisuuksia on useita. Yhtenä esimerkkinä Horisontti Eurooppa julkisten hankintojen valmisteluun ja toteutukseen.   
 
- KEINO-osaamiskeskus rakentaa sivustoa yhteistyössä Business Finlandin kanssa niin, että julkiset hankkijat saavat helposti tietoa tulevista rahoitusmahdollisuuksista. Lisäksi  hankkijoilla on mahdollisuus ottaa yhteyttä neuvontapalveluun sivustolla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, Sahiluoma vinkkaa.  

EU-rahoitusneuvontapalvelua rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö. Palvelun toteuttaa Business Finland.  KEINO-osaamiskeskus auttaa tunnistamaan innovatiivisten hankintojen kehityshankkeiden rahoitusmahdollisuuksia ja viestii niistä kohdennetusti.  

EU-rahoitusneuvonta -verkkopalvelu

tags