Mikä osaamiskeskus?

Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus KEINO on osa hallitusohjelman toteutusta, jonka toimintaa ohjaa ja rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö. KEINO tukee ja auttaa julkisia hankkijoita kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen kehittämisessä*. 

Osaamiskeskuksen päätavoitteet vuosille 2018-2021 ovat: 

  • Lisätä kestävyystavoitetta ja innovatiivisuutta toteuttavia hankintoja Suomessa.
  • Edistää julkisen hankinnan tunnistamista ja aktiivista käyttöä johtamisen välineenä.
  • Auttaa hankintayksiköitä jakamaan avoimesti tietoa omista kokemuksistaan ja oppimaan toisiltaan.

Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus KEINO on konsortio, jonka eri osa-alueiden toteuttamisesta ja yhdessä kehittämisestä vastaavat Motiva Oy, Suomen Kuntaliitto ry, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Innovatiorahoituskeskus Business Finland, Suomen ympäristökeskus SYKE, Hansel Oy, KL-Kuntahankinnat Oy sekä Suomen itsenäi- syyden juhlarahasto Sitra.

*Julkisiin hankintoihin käytetään Suomessa noin 35 miljardia euroa vuosittain, mikä on keskimäärin 16 prosenttia bruttokansantuotteesta.

KEINO-osaajat

KEINO-verkoston osaajien henkilöesittelyt löydät täältä.

KEINO-osaamiskeskuksen rekisteriseloste ja tietosuoja

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus KEINOn henkilörekisterin tietosuojakäytäntö.

KEINO-osaamiskeskuksen UKK

Askarruttaako kestävän ja innovatiivisen hankinnan tekeminen? Et ole yksin. Tälle sivulle olemme keränneet useimmiten kysytyt kysymykset (UKK) vastauksineen.

Muutosagentit

Muutosagentit toimivat KEINOn paikallisena yhteyspisteenä ja tuovat KEINOn toimintaa ja tukea lähemmäksi käytännön toimijoita.