Kiertotaloushankintojen käsikirja tarjoaa tukea ja tietoa hankintojen tueksi

Kiertotalouskäsikirja

Circwaste-hankkeessa on koottu kiertotaloushankintojen oppeja, tulkintoja ja esimerkkejä yksiin kansiin Kiertotaloushankintojen käsikirjaksi. Tuore julkaisu avaa, mitä kiertotaloushankinnat ovat ja miten kiertotaloutta on mahdollista edistää julkisilla hankinnoilla sekä millaisia vaikutuksia hankinnoilla on.

Julkaisu nostaa myös esiin toteutuneita esimerkkejä muun muassa infrarakentamiseen sekä kalusteiden, tekstiilien, kulkuneuvojen ja elektroniikan hankintaan liittyen.

Käsikirja on tarkoitettu kaikille julkisten hankintojen parissa työskenteleville. Lisäksi se tarjoaa perustietoa kiertotalouhankinnoista kilpailutuksista kiinnostuneille yrityksille.

Julkisten hankintojen volyymi on 47 miljardia euroa, joten niihin sisältyy valtava muutosvoima kohti kiertotaloutta ja luonnonvarojen kestävää käyttöä. Parhaimmillaan ne voivat edistää alueiden ja organisaatioiden kiertotaloustavoitteita ja tuottaa julkiselle sektorille kustannus- ja aluetaloudellisia hyötyjä. Monet kunnat ovat jo sisällyttäneet kiertotalouden periaatteita strategioihinsa ja linjauksiinsa, tunnistaneet kiertotalouden mahdollisuuksia sekä lähteneet toteuttamaan kiertotaloushankintoja.

Tutustu Kiertotaloushankintojen käsikirjaan (Issuu)

Lisätietoja materiaalit kiertoon -sivustolla.

tags