Kriteerit ja uudet työkalut vastuullisiin elintarvike- ja ruokapalveluhankintoihin
Motiva on kuluneen vuoden aikana julkaissut uusia hankintakriteereitä muun muassa luonnon monimuotoisuuden huomiointiin elintarvikehankinnoissa. Marraskuun aikana maa- ja metsätalousministeriö julkaisee myös hankintakriteerit vastuullisuuden huomiointiin ruokapalveluhankinnoissa.
Kaikki päivitetyt hankintojen vastuullisuuskriteerit ovat helposti haettavissa ja kopioitavissa tarjouspyyntöihin uudessa Motivan ja KEINO-osaamiskeskuksen www.kriteeripankki.fi -palvelussa. Palvelussa on myös julkaistu ravitsemuslaadun vaatimukset hankintoihin.
Opas ja uudet kriteerit vastuullisten ruokapalveluhankintojen toteutukseen, erityisasiantuntija Auli Väänänen, maa- ja metsätalousministeriö
Näin Espoossa toteutetaan vastuullisia, ruokapalvelujohtaja Minna Ahola, Espoon kaupunki
Ravitsemus osana vastuullista ruokapalvelun tuottamista, asiakasvastaava Laura Rantalainen, Pohjois-Savon hyvinvointialue