Hyvinvointialueiden hankintayksiköille on tarjolla maksutonta tukea KEINOn hankintojen vaikuttavuuden johtamisen akatemiassa. Hae mukaan viimeistään 14.4.

Vähähiilisten hankintojen pelikirja - Onnistu kehittämisessä ja käytännön toteutuksessa -webinaari

kuvituskuva

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumakaupunki
Teams-webinaari
Tapahtuman järjestäjä
KEINO

Vähähiilisten julkisten hankintojen tavoitteena on tehdä päästövähennyksiin tähtääviä valintoja hankintatoimessa. Suomessa julkisia hankintoja tehdään noin 47 miljardilla eurolla vuosittain, joten hankintojen vähähiilisyydellä on suuri rooli kansallisiin hiilineutraaliustavoitteisiin pääsemisessä.  

KEINO-osaamiskeskus julkaisi joulukuussa 2021 Vähähiilisten hankintojen pelikirjan, joka toimii käytännön oppaana kaikille julkisten hankintojen parissa työskenteleville henkilöille. Pelikirja toteuttaa Hankinta-Suomen ekologisen kestävyyden teemaryhmän tavoitteita vähähiilisten hankintojen konkretisoimiseksi ja valtavirtaistamiseksi  

Toukokuussa järjestettävässä webinaarissa pureudumme hankintojen kehittämiseen ja käytännön toteutukseen. Kerromme vähähiilisyyspotentiaalista ja siitä, missä hiilijalanjälkeä voi hankintojen kautta pienentää. Esittelemme vähähiilisten hankintojen kolmen eri roolin etenemispolut vaaranpaikkoineen ja annamme eväitä onnistuneeseen hankintaan.  Lisäksi Vähähiilisten hankintojen kehittämisohjelmaan osallistunut organisaatio kertoo omasta hankinnastaan. 

Kenelle:
Tilaisuus on maksuton ja se on tarkoitettu erityisesti hankinta-asiantuntijoille ja hankintojen kehittämisestä vastaaville henkilöille.  

Syksyllä 2022 järjestämme toisen tilaisuuden, jossa keskitymme vähähiilisten hankintojen johtamiseen.

Ohjelma:

9.00

 

Tilaisuuden avaus
Salla Koivusalo, Motiva Oy/KEINO-osaamiskeskus
 
  Vähähiilisyyspotentiaali - Missä tuoteryhmissä on hiilijalanjälkeä ja missä se on hankintojen kautta vähennettävissä?
Taneli Varis, Motiva Oy/KEINO-osaamiskeskus
 
  Vähähiilisten hankintojen pelikirja
Salla Koivusalo, Motiva Oy/KEINO-osaamiskeskus
 
  Käytännön esimerkki vähähiilisestä ja kiertotalousperiaatteiden mukaisesta urakkahankinnasta ja hankintojen vähähiilisyyden valtavirtaistamisesta
Petri Leppänen, Tampereen kaupunki
 
  Keskustelua, kysymyksiä ja tietoa siitä, mistä saa tukea ja apua
 
10.30 Tilaisuus päättyy 

 

Tagit