Motivan vastuullisuusoppimo – käytännönläheistä apua vastuullisuustyön vauhdittamiseen valtionhallinnossa​

tyo2pisteOlab

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumakaupunki
Työ2.0-lab (Helsinki) ja verkkolähetys

Motivan järjestämässä valmennuksessa kiritetään julkishallinnossa työskentelevien kestävyystyötä ja laskeudutaan ylätasoisista Agenda2030-tavoitteista työpöydän tasolle. Tilaisuudessa tunnistetaan mahdolliset vaikuttamisen paikat ja annetaan tietoa sekä työkaluja valtionhallinnon työntekijöille. 

Valtionhallinto tekee hankintoja vuosittain 8,3 miljardin euron edestä. Valmennuksen kantava teema on vaikuttavuusperusteisuus, eli panostetaan siihen, mikä tuottaa suurimman hyödyn. Kuulemme puheenvuoroja vaikuttavuustaloudesta, kestävistä ja innovatiivisista julkisista hankinnoista ja muista tavoista käyttää julkisia varoja vaikuttavasti.

 Puheenvuorot:

  • Vaikuttavuustalous: vaikuttavuusperusteisuuden perusperiaatteet, Santtu Hakola (Motiva Oy)

  • Vastuulliset hankinnat: KEINOn työkalut ja palvelut viranomaistyön tueksi, Elina Muurimäki (Motiva Oy)

  • Esimerkki valtionhallinnosta, miten vaikuttavuusperusteisuus on ohjannut toimintaa (puhuja päivittyy)

 Valmennukseen voi osallistua kaikilta hallinnonaloilta ja oli vastuullisuustyö sitten suuri tai vielä toistaiseksi pieni osa omia työtehtäviäsi. Työpaja järjestetään verkkoyhteyksin sekä paikan päällä Yliopistokatu 5:ssa. Paikan päälle mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Etäosallistujille tilaisuus kestää klo 13-14, jonka jälkeen läsnäolijat syventyvät työskentelemään vastuullisuustyön parissa omasta näkökulmasta Motivan asiantuntijoiden tukemana.

 Motiva on valtion kestävän kehityksen yhtiö ja viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. 

Lisätietoja valtion vastuullisuusviikosta