Lähielintarvikkeiden hankintaprosessi julkisella sektorilla: Lapin ruoka -hankkeen päätöswebinaari

lapin ruoka webinaari

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumakaupunki
Webinaari

Tule mukaan kuulemaan miten Lapissa on kehitetty paikallisten ja alueellisten elintarvikkeiden hankintaprosessia.

Kutsumme koko Suomen kaikki elintarvikealan toimijat mukaan kuulemaan miten lähellä tuotettuja elintarvikkeita voidaan hyödyntää julkisella sektorilla tehokkaimmin hankintaprosessin kautta. Lapissa on kaksi vuotta kierretty julkisen sektorin keittiöitä, lähiruoka yrittäjiä ja muita toimijoita ja kartoitettu miten voidaan lisätä lähiruoan käyttöä ja yhteistoimintaa alueiden välillä. Nyt on kaikki opit kerätty yhteen ja haluamme jakaa tiedot kaikkien kanssa avuksi ja hyödyksi. 

Yhdessä tekemällä voimme vahvistaa elintarvikealan huoltovarmuutta ja omavaraisuutta Suomessa! 

Tilaisuudessa jaetaan elintarvikehankintojen aakkoset –opas kaikille osallistuneille sähköisesti. 

Ohjelma

12.00 Aloituspuheenvuoro, Auli Väänänen, MMM 
12.15 Elintarvikehankintojen aakkoset -opas – Miksi? 
 
  • 12.15 Utsjoen ruokapalvelut – Euroopan unionin pohjoisin julkisen sektorin ateriapalvelu - video
  • 12.20 Johdanto (alustus, kunnan kommentointi + yrittäjän mielipide + kommentit) 
  • 12.45 Lapin Villikala -video 
  • 12.50 Markkinakartoitus (alustus, kunnan kommentointi + yrittäjän mielipide + kommentit)
  • 13.15 Leipomopalvelut ja peruna -videot  
  • 13.20 Markkinavuoropuhelu (alustus, kunnan kommentointi + yrittäjän mielipide + kommentit) 
  • 13.45 Kalastaja Mika Taali -video 
  • 13.50 Kilpailutus ja tarjouspyynnöt (alustus, kunnan kommentointi + yrittäjän mielipide + kommentit)
  • 14.15 Lohiapaja-video 
  • 14.20 Hankintapäätöksen teko (alustus, kunnan kommentointi + yrittäjän mielipide + kommentit) 
  • 14.45 Tunturiporo-video 
  • 14.50 Voimassa olevat päätökset ja jatko (alustus, kunnan kommentointi + yrittäjän mielipide + kommentit) 
  • 15.15 Ikifood – Aki Karvonen -video 
  • 15.20 Onnistunut hankinta (alustus, kunnan kommentointi + yrittäjän mielipide + kommentit) 
  • 15.45 Meän liha -video 
15.50 Miten tästä jatkamme eteenpäin? 

Lämpimästi tervetuloa!

Terveisin Lapin ruoka -tiimi,
Rauno Kuha, Luonnonvarakeskus
Jukka Lokka, Luonnonvarakeskus
Merja Ahola, Sodankylän kunta, Pohjois-Lapin Ruoka Oy
Tanja Häyrynen, Tervolan kunta, Tervolan yhteistoiminta-alue