Baltic Circular Procurement Congress

Baltic Circular Procurement Congressin logo

Event information

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumatyyppi
Tapahtuma
Tapahtumakaupunki
Webinaari

Kiertotaloushankintojen kansainvälinen kongressi järjestetään 2.-3. syyskuuta webinaarina. Joukko julkisten hankintojen asiantuntijoita, hankkijoita, toimittajia ja tutkijoita ympäri Eurooppaa kokoontuvat yhteen jakamaan parhaita käytäntöjä kiertotaloutta edistävistä julkisista hankinnoista. Tilaisuuden tarkoituksena on lisätä tietoisuutta kiertotalouden malleista erityisesti julkisissa hankinnoissa, tuoda esiin hyviä toimintatapoja ja jakaa kokemuksia. Tilaisuudessa kuullaan monia mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskustelua. 

Innovatiivisen ajattelun ja uusien näkökulmien avulla voidaan edistää kiertotaloushankintoja. Ajatusmallin muutosta nykyisestä resurssien kulutustavasta luonnonvaroja säästävämpään suuntaan vauhditetaan tuomalla markkinoille kiertotalouden ajattelun periaatteet ja kumppanikaupunkien julkisten hankintojen strategiat ja käytännöt.

Kyseessä on Circular Public Procurement -hankkeen loppuseminaari. Hanke toteutettiin vuosina 2017 – 2020 Interreg Baltic Sea Region -ohjelmassa ja siinä luotiin Itämeren alueen maihin yhteinen julkisten kiertotaloushankintojen kehys, sekä tiivistettiin yhteistyötä viranomaisten, tutkimuslaitosten, yritysten ja järjestöjen välillä.

Lue myös kiertotaloutta koskeva uutinen täältä