WEBINAARI: Johdatus haitallisiin aineisiin resurssitehokkaissa hankinnoissa

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtuma kaupunki
WEBINAARI: Skype etäyhteys

Haitalliset aineet voivat olla ongelma kiertotalouteen siirtymisessä. Ongelmia ovat haitallisten aineiden kumuloituminen, esiintyminen tuotteissa, joihin niitä ei ole suunniteltu ja materiaalin jatkohyödyntämisen estyminen. Lisäksi monet haitalliset aineet voivat aiheuttaa moninaisia terveyshaittoja. Haitallisten aineiden päästöt muodostuvat hajakuormituksena muun muassa tuotteista ja materiaaleista, joita käytämme päivittäin. Haitallisten aineiden määrää tuotteissa kannattaakin vähentää, joten ne kannattaa huomioida kuntien hankinnoissa.

Turun ammattikorkeakoulu aloittaa tammikuussa webinaari- ja podcast-sarjan, joka tarkastelee työkaluja, joiden avulla julkisissa hankinnoissa voidaan vähentää haitallisia aineita tuotteissa ja palveluissa. Webinaarisarja auttaa kuntien toimijoita ymmärtämään, miten julkisten hankintojen avulla voidaan vähentää haitallisten aineiden päätymistä ympäristöön sekä niitä rajoittamalla/kieltämällä tuotteissa ja palveluissa edistää resurssitehokkuutta.

Webinaarin ensimmäinen osa (24.1.2019 klo 14-15.) on tarkoitettu kunnan strategioiden kehittäjille, tilaajille sekä hankkijoille ja siinä perustellaan, miksi kuntien olisi huomioitava haitalliset aineet hankinnoissaan ja annetaan ideoita strategian kehittämistä varten.

Sarjan viisi osaa julkaistaan noin kuukauden välein kevään 2019 aikana. Webinaarit voi katsoa suorana Skype for Business -linkin kautta tai tallenteena jälkeenpäin Circwaste-hankkeen nettisivuilta.

Tagit