Verkkokoulutus opastaa muovien vastuulliseen käyttöön

rakentamisen muovit

Syyskuussa 2021 julkaistu Rakentamisen muovit -verkkokoulutus on suunnattu rakennusalan koko toimitusketjun käyttöön. Maksuton ja kaikille avoin koulutuskokonaisuus sopii muun muassa rakennushankkeiden ja -urakoiden tilaajille ja toteuttajille, tuoteteollisuudelle ja kaupan alalle sekä työmaiden työnjohdolle. Verkkokoulutuksen on toteuttanut Motiva on tuottanut ympäristöministeriön rahoittamana.

‒ Rakennusalan ammattilaisen kannattaa nyt päivittää kalvomuoveihin liittyvää osaamistaan, sillä taitoa todella tarvitaan lähivuosina ja osaajat ovat kullanarvoisia omalle yritykselleen, toteaa projektipäällikkö Päivi Piispa ympäristöministeriöstä.

Koulutuskokonaisuus liittyy vapaaehtoisen Rakentamisen muovit green deal -sopimuksen (2020–2027) toimeenpanoon. Tavoitteena on ensisijaisesti lisätä kalvomuovien erilliskeräystä ja uudelleenkäyttöä sekä kierrätystä. Rakentamisen muovit green deal -sopimus allekirjoitettiin joulukuussa 2020.

Verkkokoulutuksessa on julkisille hankkijoille tarkoitettu moduuli: Julkiset hankinnat muovien vastuullisen käytön ja kiertotalouden edistäjänä.

 

Lue verkkokoulutukseen liittyvä tiedote

Rakentamisen muovit -verkkokoulutus Motivan verkkokursseissa

tags