Hyvinvointialueiden hankintayksiköille on tarjolla maksutonta tukea KEINOn hankintojen vaikuttavuuden johtamisen akatemiassa. Hae mukaan viimeistään 14.4.

Mika Maliranta KEINOn podcastissa: Miten julkiset hankinnat voivat edistää vihreää siirtymää?

kuulokkeet

KEINO-osaamiskeskuksen neljäosaisen Futucast podcast -sarjan toisessa osassa Isak Rautio keskustelee Työn ja talouden tutkimuslaitos Laboren johtajan, taloustieteilijä Mika Malirannan kanssa vihreästä siirtymästä, taloustieteen ja julkisten hankintojen liittymäpinnoista ja  ajankohtaisista kysymyksistä.

Jaksossa pohditaan muun muassa, mitä talouskasvulle pitäisi tehdä, jotta se parhaiten tukisi tavoitetta maksimoida nykyisten ja tulevien sukupolvien hyvinvointia. Maliranta korostaa jaksossa julkisen vallan suuntaavaa luonnetta. Julkistoimijoiden tulisi kannustaa yrityksiä kehittämään ympäristöystävällisiä ratkaisuja, ja hankinnat ovat tähän yksi työkalu. Millaisiin hankintoihin suuntaava luonne soveltuu ja miten kilpailun vähyys vaikuttaa ympäristöystävällisten innovaatioiden syntymiseen hankintojen kannustamana?

Kuuntele jakso Spotifyssä:

Katso ja kuuntele jakso Youtubessa:

This content is only visible when the visitor has consented to marketing cookies.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

 

KEINO-osaamiskeskus X Futucast: Digivihreän siirtymän eri ulottuvuudet  -podcasteissa käsitellään vihreää siirtymää, sen taloudellisia ja poliittisia ulottuvuuksia sekä sitä, miksi julkisia hankintoja kannattaa hyödyntää siirtymän toteutuksessa. Podcast-jaksojen vieraat tulevat ympäristöpolitiikan, taloustieteen, innovaatioiden johtamisen ja julkisten hankintojen saralta. 

 Digivihreän siirtymän eri ulottuvuudet  -podcast-sarja

tags