KEINOn kaikille avoimilla raksa-kahveilla keskustellaan vähähiilisestä rakentamisesta

Ihminen, tietokone ja kahvikuppi

Vähähiilisyys ja kiertotalous ovat keskeisiä teemoja tämän päivän ja tulevaisuuden rakentamisessa. Aiheesta keskustellaan KEINOn huhtikuussa alkavilla raksa-kahveilla, joita järjestetään noin kerran kuussa.

Suomessa rakentaminen kattaa noin viidenneksen julkisen sektorin hankinnoista. Siksi rakentamisen hankinnoilla on merkittävä mahdollisuus edistää vähähiilisiä ratkaisuja ja edistää kuntien ja alueiden ilmasto- ja resurssitehokkuustavoitteita.

KEINO edistää vähähiilistä rakentamista ja tukee hallituksen tavoitetta hiilijalanjäljen huomioimisesta rakentamisen hankkeissa. KEINOn asiantuntijaryhmä auttaa vähähiilisyyteen ja kiertotalouteen liittyvien näkökohtien huomioimisessa, priorisoimisessa, laskennan työkaluissa, sekä soveltuvien tavoitteiden ja kriteerien asettamisessa hankintoihin. 

Raksa-kahvit kokoavat keskustelemaan kerran kuussa

Huhtikuusta 2023 KEINO alkaa järjestämään noin kerran kuukaudessa vähähiilisen rakentamisen raksa-kahveja. Rennoissa ja keskustelevissa tilaisuuksissa keskitytään aina yhteen ajankohtaiseen ja kiinnostavaan aiheeseen. Aamukahvit alkavat aina päivän aiheeseen liittyvällä alustuksella, jonka jälkeen aiheesta keskustellaan yhdessä. 

Aamukahvit ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Niiltä osallistujien mukaan lähtee uutta tietoa ja tiedonlähteitä, kokemuksia, kuulumisia sekä vertaistukea – ilmoittaudu mukaan kaikkiin haluamiisi tapahtumiin minkä tahansa alla olevan tapahtuman kautta!

Raksa-kahvien alustavat aiheet:

21.4. klo 9–10 Nappaa hiili rakentamisessa ja selätä pullonkaulat
26.5. klo 9–10 Kuule kiertotalouden opit
25.8. klo 9–10 Rakenna puusta
29.9. klo 9–10 Onnistu markkinavuoropuhelussa
3.11. klo 9–10 Materiaalitietokanta suunnittelun ja vaikuttavuuden seurannan apuna
26.1.2024  klo 9–10 Keksitään uutta ja kehitetään vanhaa - rakennusalan innovaatiot  (tapahtuma avataan myöhemmin)
15.2.2024 klo 9–10 Rakentamisen vihreä siirtymä (tapahtuma avataan myöhemmin)

tags