Keinokkaille hankintaesimerkeille hakukone

keinokkaiden esimerkkien hakukone

KEINO-osaamiskeskuksen hankintakeino.fi-verkkosivuilla julkaistuille ”keinokkaille hankintaesimerkeille” eli kestävyyteen ja/tai innovatiivisuuteen pyrkiville esimerkkitapauksille on kehitetty hakukone. Hakukone mahdollistaa sen, että esimerkkejä voi hakea eli luokitella seuraavien kriteerien mukaan: hankinnan kohde, alue, arvo, tavoite ja/ tai maakunta-alue (,jolla hankinta on toteutettu).

Sivuilla on vuoden 2020 alussa n.30 keinokasta esimerkkiä, joista voi hakea ideoita ja inspiraatiota kestävyystavoitteiden ja innovatiivisuuden liittämisessä julkisiin hankintoihin.

”Tavoitteenamme on saada sinne rutkasti lisää esimerkkejä, jolloin niiden selaaminen olisi työlästä ilman jonkinlaisia hakukriteerejä”, kertoo osaamiskeskuksen viestintävastaava Karin Metsäpelto. ”Kehitämme ja täydennämme koko ajan sivujen sisältöä ja otamme kiitollisina vastaan erilaisia kehitysideoita mutta ennen kaikkea lisää näitä esimerkkejä keinokkaista hankinnoista tai hankintojen strategisesta johtamisesta.”

Vuoden 2019 lopussa suoritettujen käyttäjähaastattelujen perusteella sivuston käyttäjät ovat tyytyväisiä esimerkkien laatuun mutta niitä kaivataan määrällisesti lisää. ”Tarjouspyyntödokumentteja ja sopimusluonnoksia on kaipailtu esimerkkien liitteiksi mutta toistaiseksi KEINOn periaatepäätös on ollut olla julkaisematta näitä. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan esimerkkien yhteyshenkilöt, joilta näitä voi kysellä”, Metsäpelto selventää.

Kerro KEINOlle hyvästä esimerkistä, josta haluaisit lukea lisää tai täytä tiedot omasta vaikuttavasta julkisesta hankinnastasi. Ohjeet näihin löytyvät sivulta Ilmianna keinokas esimerkki