Julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerit kommentoitavana 22.11. saakka

Elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerit

Motiva ja Luonnonvarakeskus ovat laatineet maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta ehdotukset uusista vastuullisten elintarvikehankintojen kriteereistä. Kriteeriluonnokset ovat kommentoitavana 22.11.2020 saakka. Kriteerien päivitystyön tavoitteena on edistää vastuullista ruoantuotantoa.  

Suuren volyymin takia julkisilla hankinnoilla voidaan edistää vastuullista ruoantuotantoa ja siksi mahdollisimman kannustavat hankintakriteerit ovat avainasemassa. Elintarvikeala on kehittynyt vuonna 2017 julkaistujen hankintakriteerien julkaisemisen jälkeen ja siksi kriteerien päivitys on tullut ajankohtaiseksi. Luonnonvarakeskus on tehnyt taustoittavaa työtä mahdollisimman kannustavien kriteerien löytämiseksi. Päivitystyön tavoitteena on myös lisätä vastuullisuuskriteerien käytettävyyttä ja käyttöä julkisissa hankinnoissa. Lisäksi on varmistettava, että markkinat pystyvät tarjoamaan kriteerien mukaisia tuotteita.   

Kriteeriehdotukset ovat elintarvikealan yritysten, julkisten hankkijoiden, järjestöjen ja muiden sidosryhmien kommentoitavana 22.11.2020 saakka. Kommentteja toivotaan erityisesti kriteerien käytettävyydestä sekä markkinoiden kyvystä tarjota kriteeriehdotusten mukaisia tuotteita. Kriteereitä päivitetään saatujen kommenttien pohjalta ja uuden elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerit julkaistaan 15.12.2020.

Kommentoi kriteeriehdotuksia

Kriteeriehdotuksia pääset kommentoimaan oheisen lomakkeen kautta:
Kommentointipyyntö elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerien päivityksestä

Lue lisää ja ilmoittaudu vastuullisuuskriteerien julkistustilaisuuteen 15.12.2020:
Elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerien julkistustilaisuus

Lisätietoja kriteerityöstä:
Motiva Oy
asiantuntija Elina Ovaskainen
elina.ovaskainen@motiva.fi
puh. 040 774 9390