Jätehuoltoyhtiöiden innovaatiokumppanuushankinta hyödyttää sekä tilaajia että toimittajaa

Kuvituskuva
Lakeuden Etapin ja Eleniumin edustajat esittelyvideon kuvauksissa

Miten saada punnituksista ja varastoista riittävä ja ajankohtainen tieto päivittäisen työn ja raportoinnin tueksi? Miten vastata parhaalla mahdollisella tavalla tuleviin lain vaatimuksiin ja kehittää samalla vaakaohjelmaa myös muihin tulevaisuuden tarpeisiin vastaavaksi?

Viiden kunnallisen jätehuoltoyhtiön* yhteishankinta käynnistyi jaettujen tarpeiden ja haasteiden pohjalta. Hankintamenettelyksi valikoitui innovaatiokumppanuus.

- Innovaatiokumppanuus mahdollistaa kumppanin hankkimisen, vaikka lopputulos ei ole vielä täysin selvillä. Tässä hankinnassa ei ollut mahdollista määritellä lopputulosta valmiiksi ennen hankinnan käynnistämistä, joten innovaatiokumppanuus soveltui tähän erinomaisesti, kertoo tuotantopäällikkö Ilkka Letonsaari Lakeuden Etapista. 

Jätehuoltoyhtiöiden yhteishankinta ei ollut Lakeuden Etapille ensimmäinen.

-Meillä on aiempaakin kokemusta yhteishankinnoista ja oman kokemukseni perusteella niitä voitaisiin tehdä paljon enemmänkin, Letonsaari pohtii. 

Innovaatiokumppanuutena toteutettu usean toimijan yhteishankinta on myös toimittajan näkökulmasta toimiva ja tervetullut toimintamalli.

- Innovaatiokumppanuus toimii, kun raamit jättävät tilaa molemminpuoliselle ketterälle innovoinnille. Tällöin päästään yhdessä pureutumaan ongelmaan ja ratkaisemaan se järkeväksi katsotulla tavalla, kuvailee innovaatiokumppanina toimineen Elenium Oy:n myyntijohtaja Joonas Jokinen.

- Yhteishankinnasta on etua myös siitä näkökulmasta, että pystymme huomioimaan kehitystyössä kerralla usean toimijan tarpeet ja toiveet.

Lue lisää hankinnasta keinokkaasta esimerkistämme "Jätehuollon toiminnanohjausjärjestelmän hankinta - Case Lakeuden Etappi, jätelaitosten yhteishankinta" 

Katso alla olevalta videolta, miten Materialport digitalisoi jätehuollon yhdintoimintoja ja mitä innovaatiokumppanuus toi hankinalle.

This content is only visible when the visitor has consented to marketing cookies.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

* Lakeuden Etappi Oy (juridinen hankintayksikkö), Lounais-Suomen Jätehuolto Oy, Rosk’n Roll Oy, Pirkanmaan Jätehuolto Oy ja Vestia Oy

tags