HEUNI julkaisi Työperäinen hyväksikäyttö ja julkiset hankinnat -oppaan hankintayksiköille

Työperäinen hyväksikäyttö ja julkiset hankinnat -oppaan kansikuvat

Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti (HEUNI) on toteuttanut Työperäinen hyväksikäyttö ja julkiset hankinnat -oppaan valtiovarainministeriön toimeksiannosta hankintayksiköiden tueksi osana Hankinta-Suomi-ohjelmaa ja kansallisen julkisten hankintojen strategian toimeenpanoa. Opas on julkaistu verkossa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja se on ladattavissa ilmaiseksi HEUNIn ja Hankinta-Suomen verkkosivuilta.

Oppaassa kerrotaan hyväksikäyttö- ja ihmiskauppailmiöistä sekä annetaan ohjeita, miten toimia, jos epäilee työperäistä hyväksikäyttöä tapahtuvan kotimaisissa hankinnoissa. Lisäksi oppaassa ehdotetaan hyväksikäyttöä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä hankinnan eri vaiheissa. Suomalaisilla hankintayksiköillä on mahdollisuus toimia suunnannäyttäjänä, sillä vastaavaa ohjeistusta ei ole ollut aikaisemmin olemassa Euroopassa tapahtuvan työperäisen hyväksikäytön torjumiseksi.

Valtiovarainministeriö, HEUNI ja Hansel järjestävät webinaareja sosiaalisesti kestävistä hankinnoista vuonna 2022. Webinaarit perustuvat Työperäinen hyväksikäyttö ja julkiset hankinnat -oppaaseen sekä loppuvuonna valmistuviin yhteisiin vastuullisuuden vähimmäistavoitteisiin. Webinaarit järjestetään 18. tammikuuta ja 10. helmikuuta.

Linkit Työperäinen hyväksikäyttö ja julkiset hankinnat -oppaan eri kieliversioihin löytyvät alta. 

Työperäinen hyväksikäyttö ja julkiset hankinnat -opas

Arbetskraftexploatering och offentliga upphandlingar. Handbok för riskhantering i Finland

Labour Exploitation and Public Procurement. Guide for risk management in national supply chains

 

tags