AI4Cities-hanke hakee tekoälytoimittajia vastaamaan mm. Helsingin hiilineutraalisuuden tarpeisiin

kuvituskuva kaupungista

AI4Cities on kolmen vuoden EU-rahoitteinen hanke, joka kokoaa yhteen eurooppalaisia kaupunkeja etsimään tekoäly- (AI) ratkaisuja hiilineutraalisuuden lisäämiseksi. Kyseiset kaupungit pyytävät toimittajia tarjoamaan AI-ratkaisuja liikkuvuuden ja energian haasteisiin, jotta ne voisivat vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja täyttää ilmastositoumuksensa. Mukana ovat Helsinki (Suomi), Amsterdam (Alankomaat), Kööpenhamina (Tanska), Pariisi (Ranska), Stavanger (Norja) ja Tallinna (Viro).

AI4Cities -hankkeen kautta hankkijat em.kaupungeissa käyvät läpi esikaupallisen hankintaprosessin (PCP) , jonka avulla ne voivat ohjata uusien ratkaisujen kehittämisen suoraan julkisen sektorin tarpeisiinsa.

Hankkijat määrittelevät näiden ratkaisujen tarpeet ja vaatimukset liikkuvuudelle ja energia-alueille, joita haluaisivat kehittää siirtyäkseen kohti hiilen neutraalisuutta. Sen jälkeen on tarkoitus haastaa startup-yrityksiä, pk-yrityksiä, isompia yrityksiä ja muita asiaankuuluvia sidosryhmiä suunnittelemaan innovatiivisia ratkaisuja, jotka käyttävät tekoälyä ja siihen liittyviä mahdollistavia tekniikoita, kuten suuria datasovelluksia, 5G-teknologiaa, ja asioiden internetiä (IoT). Koko PCP-prosessin aikana valittujen toimittajien kesken jaettava kokonaisrahoitusmäärä on 4,6 miljoonaa euroa.

Lue lisää aiheesta:

AI4Cities-verkkosivu

ForumVirium: AI4Cities-sivu 

Industryhack: AI4Cities Bootcamp -sivu