Puun käytön mahdollisuudet - Lounais-Suomen alueellinen puurakentamisen tapahtuma

Julkisen puurakentamisen neuvontapalvelu kunnille

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumakaupunki
Teams-webinaari
Tapahtuman järjestäjä
Motiva, Metsäkeskus ja Valonia

Puurakentaminen on Suomessa kasvussa ja suurimmat kasvuodotukset puun käytön lisäämisessä ovat mm. julkisessa rakentamisessa ja kerrostalorakentamisessa. Puuta on käytetty perinteisesti rakentamisessa ja nyt eletään puun käytön uutta, vahvaa tulemista. Puulla on monia hyviä ominaisuuksia, kuten keveys ja mittatarkkuus, ja puun käyttö rakentamisessa tuottaa myös pitkäaikaisen hiilivaraston.

Lounais-Suomessa puurakentamisen kasvu ei kuitenkaan ole näkynyt vielä laajasti: Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa puurakentamisen toteutuksessa olevat tai valmistuneet julkiset ja kerrostalokohteet ovat harvassa. Tilaisuuden tavoitteena on tuoda lisätietoa miten puuta on käytetty eri kohteissa ja miksi puuta on haluttu käyttää. Lisäksi pureudutaan purkamisen ja korjaamisen elinkaarivaikutuksiin sekä kuullaan miten strategia voi tukea puun käyttöä julkisessa rakentamisessa.

Ota toteutuneista hankkeista parhaat vinkit talteen hyödynnettäväksi oman kuntasi tai kaupunkisi hankkeissa!

Kenelle:
Tilaisuus on suunnattu Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueiden kuntatoimijoille, tilaajille, toimittajille ja urakoitsijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Tilaisuus järjestetään osana Motivan julkisen puurakentamisen neuvontapalvelua, jota rahoittaa ympäristöministeriö. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Metsäkeskuksen "Lounais-Suomi rakentuu puusta”- hankkeen ja Valonian kanssa.

Tagit