Luomu- ja lähiruoan käytön edistäminen DPS-hankintamenettelyllä ja infotilaisuus vertaisoppimisen hankkeesta (2023-2024)

kananmunia pöydällä

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumakaupunki
Teams
Tapahtuman järjestäjä
Motiva Oy

Luomu-, lähi- ja pientuottajien ruoan käyttö julkisissa keittiöissä sakkaa usein siihen, että tarjontaa ei ole. Pienet toimittajat eivät osallistu erityisosaamista vaativiin julkisiin kilpailutuksiin tai tuotannon volyymi ei riitä isojen puitesopimusten vaatimuksiin.

Dynaaminen hankintamenettely (DPS) on uudehko hankintalain mukainen tapa tehdä hankintoja ja taklata samalla edellä kuvattuja haasteita.

Tule kuulemaan, miten menettelyä on käytetty Pohjois-Pohjanmaalla ja mahdollistettu pien- ja lähiruokatuottajien tuotteiden tarjoaminen hankintarenkaan asiakkaille.

Samalla saat tiedot maa- ja metsätalousministeriön ja Motivan valmistelemasta vertaisoppimisen hankkeesta vuosille 2023–2024. Hankkeen aikana DPS-menettelyn käyttöönottoa valmistelevat hankintayksiköt ja ruokapalvelut saavat prosessiinsa tukea. Hanke tarjoaa niin tietoa kuin vertaisoppimisen mahdollisuuksia. Hankkeen kuluessa laaditaan myös opas DPS-menettelyn käyttöön lähi-, pien- ja luomutuotteiden hankinnassa.

Hankkeeseen voit hakea mukaan infotilaisuuden jälkeen jaettavalla hakulomakkeella. Sitovat hakemukset tulee toimittaa vuoden 2022 loppuun mennessä. Hankkeeseen voivat osallistua myös hyvinvointialueilla elintarvikehankintoja tekevät ja DPS-menettelyn käyttöönotosta kiinnostuneet toimijat.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa tilaisuuden jälkeen.