Verkostotapahtuma

Hankinta-Suomi -aluekierros: Tampere

Kuvituskuva tilastotiedosta

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumakaupunki
Tampere
Tapahtumapaikka
Raatihuone
Osoite
Keskustori 10
Tapahtuman järjestäjä
Valtiovarainministeriö, Kuntaliitto

Valtiovarainministeriö asetti syyskuussa 2019 Vaikuttavat julkiset hankinnat -toimenpideohjelman eli Hankinta-Suomen yhdessä Suomen Kuntaliiton kanssa. Toimenpideohjelman ytimessä on Hankinta-Suomi -foorumi, joka on koottu monialaisesti julkisorganisaatioiden strategisesta johdosta. He laativat koko Suomen yhteisen julkisten hankintojen strategian, joka julkaistaan syksyllä 2020. Hankinta-Suomi järjestää maaliskuun aikana aluekierroksen, jossa vieraillaan kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan alueellisesti Suomen ensimmäisestä yhteisestä julkisten hankintojen strategiasta ja alueellisista erityispiirteistä. 

Keskustelussa pääsee ottamaan kantaa luonnosteltuihin hankintojen kehittämisen tavoitteisiin, tuomaan alueellista näkemystä kokonaisuuteen ja tekemällä ehdotuksia strategian sisältöön. Keskustelun tulokset ovat ensiarvoisen tärkeitä Suomen ensimmäisen yhteisen julkisten hankintojen strategian tavoitteiden suuntaamiseksi ja tarkentamiseksi. Mukaan ovat tervetulleita alueen kuntien ja valtion virastojen johdon, hankinta-asiantuntijat, palveluntuottajat sekä järjestöt. Tilaa on varattu n. 50 hengelle. 

Hankintojen vaikuttavuutta edistämässä klo 9-12

9.00 Tervetuloa
kuntaministeri Sirpa Paatero, valtiovarainministeriö

Miksi kansallinen hankintastrategia?
- katsaus valmisteluun ja sisältöön

Ajatusverstas
- alueenne näkökulmien huomiominen strategiatyössä

12.00 Aamupäivän osuus päättyy

Lounas klo 12-13

Kierros järjestetään yhdessä Avoimen hallinnon ja julkisen johtamisen kanssa ja päivä jatkuu iltapäiväosuudella lounaan jälkeen aiheella luottamusta rakentamassa klo 13-16, jossa keskustellaan avoimen hallinnon ja sen johtamisen merkityksestä ja mahdollisuuksista kunnissa ja valtion virastoissa.

Aamu- ja iltapäiväosuuteen ilmoittaudutaan erikseen, mutta saman linkin kautta: 

Ilmoittaudu mukaan täältä

Tagit