Hyvinvointialueiden hankintayksiköille on tarjolla maksutonta tukea KEINOn hankintojen vaikuttavuuden johtamisen akatemiassa. Hae mukaan viimeistään 14.4.

Ennakoiva markkinavuoropuhelu: Luonnon monimuotoisuuden huomioiminen eläinperäisten tuotteiden sekä kasvisten ja kasvipohjaisten tuotteiden kilpailutuksissa

kasviksia korissa

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumakaupunki
Teams-webinaari
Tapahtuman järjestäjä
Motiva Oy

Tervetuloa mukaan markkinavuoropuheluun luonnon monimuotoisuuden huomioimisesta eläinperäisten tuotteiden sekä kasvisten ja kasvispohjaisten tuotteiden kilpailutuksissa!

Keskustelun pohjana toimii Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin, jota Motiva päivittää keväällä 2023 luonnon monimuotoisuuden näkökulmasta maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta. Taustana päivitystyössä käytetään maa- ja metsätalousministeriön tilaamaa selvitystä Luonnon monimuotoisuuden huomioiminen elintarvikehankinnoissa (Gaia, PTT 2022). Tilaisuuden tavoitteena on keskustella luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä kriteeriehdotuksista: niiden käytettävyydestä, todentamisesta ja vaikuttavuudesta.  

Mukaan tilaisuuteen toivotaan yrityksiä ja tukkuja, jotka tarjoavat tai haluavat tulevaisuudessa tarjota kyseisiä tuotteita julkisille hankkijoille.

Ohjelma

9.00 Avaus ja tilaisuuden tavoitteet, johtava asiantuntija Elina Muurimäki, Motiva Oy
  Kaupunkien puheenvuoro tavoitteista liittyen luonnon monimuotoisuuden edistämiseen hankinnoilla, Eveliina Varis, Vantaan kaupunki
  Kasvikset ja kasvipohjaiset tuotteet kriteeriehdotusten esittely, johtava asiantuntija Elina Muurimäki, Motiva Oy
  Laatujärjestelmät ja sertifioinnit luonnon monimuotoisuuden edistämisessä ja todentamisessa, laatupäällikkö Katarina Lassheikki, Puutarhaliitto
  Luomusertifiointi luonnon monimuotoisuuden edistämisessä ja todentamisessa, johtaja Sari Iivonen, Luomuinstituutti
10.00 Keskustelu kriteeriehdotuksista
10.30 Tauko
10.40 Eläinperäisten tuotteiden kriteeriehdotusten esittely, asiantuntija Suvi Salmela, Motiva Oy
10.50 Keskustelu kriteeriehdotuksista
11.20 Yhteenveto
11.30 Tilaisuus päättyy

Lue lisää ja ilmoit­tau­du mukaan viimeistään 24.3. alla olevan linkin kautta. Kriteeriluonnokset ja tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Tilaisuuden järjestää Motiva yhteistyössä pääkaupunkiseudun kaupunkien kanssa.