KEINOn suosittelema tapahtuma

Elinkaarilaskenta osana suunnittelun ohjausta -webinaari

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumatyyppi
Tapahtuma
Tapahtumakaupunki
Verkossa

6Aika-ohjelmaan kuuluva Energiaviisaat kaupungit -hanke järjestää webinaarin elinkaarilaskentapilottien tuloksista kolmessa kohteessa. Kaupunkien yhteisenä tavoitteena on ollut kehittää rakennusten elinkaaren hiilijalanjäljen ja kustannusten laskentaa, jotta rakentamista voidaan eri vaiheissa ohjata vähäpäästöisimmiksi. Elinkaarilaskentaa hyvin eri tyyppisissä pilottikohteissa:  

  • Helsingissä on kehitetty menetelmiä elinkaaren hiilijalanjäljen ja elinkaarikustannusten huomioimiseksi osana palvelutilaverkkotarkastelua sekä yksittäisen rakennushankkeen elinkaariohjausta. 
  • Tampereella on tutkittu Isokuusen päiväkodin ja koulun hankesuunnitteluvaiheessa elinkaarilaskelmin erilaisia rakenneratkaisuja.  
  • Turussa on tutkittu Kupittaan liikunta-alueen parhaita energiatehokkuuden ratkaisuja ja suoritettu elinkaarilaskelmat, Skanssin monitoimitalon hankesuunnitteluvaiheessa on tehty elinkaarilaskelmat sekä määritetty kilpailutuskriteerit ja Sofiankadun päiväkodille on tehty hiilijalanjälki- ja hiilikädenjälkilaskelmat. 

Webinaarissa esitellään pilottikohteiden tuloksia ja kokemuksia sekä kuullaan kommenttipuheenvuorot vaikuttajaorganisaatioilta. 

Tilaisuus on tarkoitettu kuntien ja muiden julkisyhteisöjen, yritysten ja muiden kiinnostuneiden tahojen edustajille.

Elinkaarilaskenta osana suunnittelun ohjausta-webinaari 15.9.2020 Kutsu ja ohjelma

Ilmoittaudu webinaariin perjantaihin 11.09.2020 mennessä. Tilaisuuteen ilmoittautuneille lähetetään päivää ennen tilaisuutta osallistumislinkki. 

 

Tagit