Muutosta ei tule salailla

Muutosagentti ei ole mikään salainen agentti, kirjoittaa Tiina Talala Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien blogissa:

"Jokaisessa organisaatiossa on strategia ja me haluamme, että myös hankintojen kautta tuo strategia muutetaan eläväksi. Jos ollaan kestävän kehityksen takana, ostetaan palveluja ja tuotteita, joissa tämä toteutuu. Huolehditaan kestävällä tavalla markkinoiden toimivuudesta. Edellytetään tuotteilta, että joissa tämä toteutuu. Huolehditaan kestävällä tavalla markkinoiden toimivuudesta. Edellytetään tuotteilta, että ne on valmistettu ympäristöä kunnioittaen, ja alkuperä on jäljitettävissä.

Me KEINO-muutosagentit voimme tarjota apua tuomalla hyväksi havaittuja kriteerejä hankintayksikön käyttöön tai uusia avauksia siihen, miten voidaan hankinnoilla tuoda hyvinvointia lisää esimerkiksi heikossa työmarkkina-asemassa oleville henkilöille. Luonnollisesti kestävyys teemaan kuuluvat ympäristöasiat ja uusi hallitusohjelmakin edellyttää näiden asioiden huomioimista julkisessa hankinnassa: edistetään sosiaalisten, ilmasto- ja kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista julkisten hankintojen kautta.

Näitä uusia ratkaisuja ei kuitenkaan saavuteta pelkästään julkisen sektorin toimesta, vaan mukana tulee vahvasti pitää yritykset ja yhteisöt, jotka palveluja tuottavat ja tavaroita toimittavat. Markkinavuoropuhelut ovat avain uusiin käytäntöihin ja avain tavoitteiden saavuttamiseen. Me hankintojen KEINO-muutosagentit voimme olla myös tässä avuksi. 

Lue koko kirjoitus täältä.

 

Kirjoittaja
Tiina Talalan kasvokuva

Pohjois-Pohjanmaan KEINO-muutosagentti, hankintaneuvoja

Lue lisää Tiinasta täältä.

Lisää uusi kommentti

Puhdas teksti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.