Sairaanhoitopiirit ryhtyivät tuumasta toimeen vastuullisempien hankintojen kehittämisessä

Ensimmäisessä KEINOn ja sairaanhoitopiirien yhteistyöverkoston tapaamisessa 14.3.2019 tunnistettiin yhteisiä tavoitteita perustettavalle kehittäjäryhmälle, ja ideoitiin toimenpiteitä, joilla vastuullisia hankintoja voitaisiin lähteä edistämään yhteistyössä. Kysyntää yhteistyölle oli selvästi, sillä tapaamisessa oli paikalla osallistujia 11 eri organisaatiosta. 

kuva tapaamisesta

Tilaisuudessa kuultiin esimerkkejä sairaanhoitopiireissä jo tehdystä työstä ja keskusteltiin siitä, millaisia tavoitteita hankintojen vastuullisuudelle on asetettu. Sairaanhoitopiireille tärkeitä teemoja hankinnoissa olivat esimerkiksi jätteen määrän vähentäminen ja tarvikkeiden kierrätettävyyden parantaminen, haitallisten aineiden vähentäminen, PVC:n käytön vähentäminen sekä sosiaalisen vastuun näkökulmat. 

Inspiraatiota yhteistyöhön haettiin myös Ruotsista, jossa sairaalahankintojen vastuullisuudessa on tehty vaikuttavaa alueiden välistä yhteistyötä jo pitkään. 

Tapaamisen jälkeisenä ensimmäisenä konkreettisena toimenpiteenä lähdetään kehittämään yhteistä hankintojen vastuullisuusliitettä, mikä mahdollistaa käytäntöjen yhtenäistämistä ja kestävien hankintojen osaamisen vahvistamista valtakunnallisesti. Tavoitteena on saada yhteistyöllä syntymään heti jotakin konkreettista kaikkia hyödyttävää samalla, kun rakennetaan toimintatapoja tiedon jakamiseen ja yhteiskehittämiseen jatkossa. 

 

Lisätietoja 

Oletko kiinnostunut tulemaan mukaan sairaanhoitopiirien kehittäjäryhmän työhön? Ota yhteyttä elina.ojala@motiva.fi  

Lue lisää sairaanhoitopiirien kehittäjäryhmän työstä täältä.