Oodi ja Olympiastadion mukana eurooppalaisessa kestävien ja innovatiivisten hankintojen Procura+ -kilpailussa

Helsingin keskuskirjasto Oodin sisälogistiikan robotiikkaratkaisun hankinta sekä Helsingin Olympiastadionin istuinurakka on lähetetty ehdolle kansainväliseen hankintakilpailuun, jossa haetaan tunnustusta kestäville ja innovatiivisille hankinnoille. Voittajat julkistetaan syksyllä.

Helsingin keskuskirjasto Oodin hankinnassa pyrittiin kuva robotin prototyypistäautomatisoimaan kirjaston sisälogistiikka robotiikkaratkaisulla mahdollisimman pitkälle siten,  että henkilöstöresursseja vapautuu asiakaspalvelun parantamiseen sekä sisällöntuotantoon liittyviin tehtäviin.

Olympiastadionin istuinurakan tavoitteena oli hankkia pitkäikäiset, Olympiastadionin arkkitehtuuriin sopivat istuimet, jotka täyttävät sekä Museoviraston että paloturvallisuuden vaatimukset ja soveltuvat 1950-luvulta peräisin oleviin kiinnitystappeihin.

Hankintoja yhdistää käytetty hankintamenettely, innovaatiokumppanuus.

Miksi innovaatiokumppanuus?

Innovaatiokumppanuudessa tilaaja kuvaa tarpeensa ja lähtee kehittämään ratkaisua yhteistyössä toimittajien kanssa. Tiivis yhteistyö tilaajan ja toimittajien välillä edistää hankinnan onnistumista ja jättää tilaa toimittajien erilaisille ratkaisuille.

”Innovaatiokumppanuuden myötä meillä oli mahdollisuus tukea yritysten kehitystyötä, mikä rohkaisi myös yrityksiä investoimaan kehitystyöhön”, kertoo hankinta-asiantuntija Niina Lammi Helsingin kaupungilta.  

Valitsemalla hankintamenettelyksi innovaatiokumppanuuden, tilaajat pyrkivät sekä Oodin että Olympiastadionin hankinnoissa varmistamaan sen, että kehitettävä ratkaisu vastaa mahdollisimman hyvin heidän tarpeisiinsa.

Procura+ kilpailuun KEINOn kannustamana

Kuva OlympiastadioniltaProcura+ kilpailun, kuten myös KEINO-osaamiskeskuksen, tavoitteena on tuoda esiin ja sitä kautta myös edistää kestäviä ja innovatiivisia julkisia hankintoja. Niinpä KEINO kannustikin hankinnasta vastaavia tahoja ottamaan osaa kisaan ja ohjeisti hakemuksen täyttämisessä.

Palkinnot myönnetään vuosittain ansioituneille hankinnoille kolmessa   kategoriassa: kestävä hankinta, innovatiivinen hankinta sekä vuoden hankintamenettely. Kilpailun tuomaristo päättää hakemusten perusteelle, missä kategoriassa ehdokkaita arvioidaan. Viime vuoden voittaneet hankinnat tulivat Belgiasta, Alankomaista ja Espanjasta. Lue lisää kilpailusta ja voittaneista hankinnoista Procura+ -verkkosivuilta.

 

Lisätietoja

Lue lisää Oodin ja Olympiastadionin hankinnoista sivuiltamme löytyvistä case-korteista

Case Oodi

Case Olympiastadion

Onko sinulla mielessäsi onnistunut kestävä ja/tai innovatiivinen hankinta, josta muiden kannattaisi oppia? Ilmianna hankinta: palvelu@hankintakeino.fi